Család és szervezetállítás

Mi van a mélyben?

Miről szól a módszer?

Amikor életünk különböző területein nehézségekkel találkozunk – legyen szó családi, párkapcsolati, belső elakadásokkal, karrierrel vagy szervezeti problémákkal kapcsolatos kihívásokról –, gyakran azért nem tudunk továbblépni, mert olyan tényezők befolyásolnak bennünket, amelyek rejtve maradnak a tudatunk számára. Ezek a láthatatlan folyamatok lehetnek belső dilemmák, feldolgozatlan traumák, rejtett kapcsolati dinamikák, örökölt minták, vagy transzgenerációsan továbbörökített terhek, amelyeket elődeinktől kaptunk.

A családállítás módszere azt vallja, hogy különféle projekciós technikák segítségével – akár egyéni, akár csoportos formában – ezek a rejtett dinamikák feltárhatók, oldhatók és új mintákra cserélhetők. A folyamat általában rövid, gyakran egyetlen alkalom elegendő, bár előfordulhat, hogy egy adott téma mélyebb, további feltárást igényel. A legfontosabb cél, hogy meglássuk a valóságot: ha felismerjük, mi is az, amivel valójában dolgoznunk kell, képesek vagyunk elindulni a változás útján.

Családállítás

A családállítás egy mélyreható módszer, amely több generációra visszanyúlóan tárja fel a családi rendszerekben meglévő folyamatokat. Fókuszában a családi történetek, kapcsolati dinamikák, valamint a feldolgozatlan traumák és érzelmi sebek állnak. Célja a módszer szerinti "rend" helyreállítása, amely segíti az ügyfelet abban, hogy új, egészségesebb mintákat alakítson ki. Ezen keresztül a családtagok közötti kapcsolatok harmonizálódnak, és lehetőség nyílik a múltbeli konfliktusok megoldására, ami hozzájárul az egyéni és közösségi jóléthez.

A folyamat általában rövid, gyakran egyetlen alkalom elegendő, bár előfordulhat, hogy egy adott téma mélyebb, további feltárást igényel. A legfontosabb cél, hogy meglássuk a valóságot: ha felismerjük, mi is az, amivel valójában dolgoznunk kell, képesek vagyunk elindulni a változás útján

Szervezetállítás

A szervezetállítás különösen az egyéni vállalkozói folyamatokra és a külvilággal való kapcsolódásra helyezi a hangsúlyt, miközben mélyrehatóan vizsgálja a vállalaton belüli kapcsolatok és hatalmi struktúrák dinamikáját. Ez a módszer segít feltárni a pénzzel kapcsolatos hiedelmeket, valamint az ügyfelek és a vállalkozás közötti interakciókat. Emellett lehetőséget kínál a vállalkozói vagy alkalmazotti szerepek mögött rejlő belső folyamatok megértésére, és a személyes motivációk, elakadások feltárására, amelyek közvetlen hatással vannak a vállalkozói sikerre és a szervezeti működésre.

Ebben az esetben is rövid távú folyamatról van szó, ahol általában elegendő egyetlen alkalom egy adott téma feltárására és rendezésére.
Foglalj ingyenes konzultációt!
A változás az első lépéssel kezdődik!
Kérdés esetén olvasd át a gyakori kérdéseket!